MarotteCD2014

Tröötekonkoer met Mo Jones op Sittardse markt

Tijdens de Zittesje vastelaoves-6-daagse organiseert stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd op maandag 3 maart weer de dag van de zaate hermeniekes, het tröötekonkoer. Ouderwetse en moderne Sittardse vastelaovesschlagers vormen de rode draad van dit muzikale kapellentreffen. Vanwege het jubileumthema ‘Zitterd dreet door’ is dit jaar gekozen voor een bijzondere opening van het tröötekonkoer om 14.33 uur. Niemand minder dan Mo Jones opent het concours. Aansluitend betreden de volgende Sittardse kapelkes het podium op de Markt: de Zittesje Kénjer Kapel, Aafsjlaag Zitterd, Rebelsj, sjtadskapel ‘t Trumke en ’t Tröötje, TisNiksenTwurtNiks, Hou op die Kis, Nootsj Biejein, ’t Hermenieke, Mem Sjoos en Mit de Trööt in de Gööt. Daarnaast verwelkomt De Marotte opnieuw Bourgondisch Brass Comfort uit Eindhoven. Natuurlijk verblijden stadsprins Maikel I, Vorst Marot en enkele raadsleden van de Wieze Raod het muziekevenement met een bezoek. De Marotteprins heeft een aantal publieksprijzen bij zich. ’s Avonds zullen de muzikale kwaliteiten van verschillende Zittesje kapelkes nogmaals te horen zijn in de horecagelegenheden aan de Markt.Comments are closed.